۱۴۷۵۵۷۹۲۴۹۷۹۱rfc

نشست خبری ساماندهی و آموزش عطاران تهران برگزار شد

روابط عمومی دانشکده طب سنتی: در پی توافق صورت گرفته میان شش مجموعه دفتر اداره کل طب سنتی وزارت بهداشت، معاونت غذا و دارو دانشگاه، کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری تهران، انجمن علمی طب سنتی، دانشکده طب سنتی و اتحادیه صنف عطاران در خصوص ساماندهی و آموزش عطاران تهران، نشست خبری به این منظور تشکیل شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب سنتی، در این نشست که ۱۳ مهر ۹۵ در سالن اجتماعات سلامتکده احمدیه برگزار شد، مدیرکل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت با اشاره به پیشینه عطاری در کشور گفت: عطاری به قدمت و پیشینه طولانی طب ایرانی بر می‌گردد و این صنف دارای ظرفیت توسعه طب ایرانی است و ریشه مردمی دارد.
دکتر خدادوست با بیان اینکه عطاری پشتوانه حکمت دارد و در دوران فترت ۱۵۰ ساله طب ایرانی، پرچم آن به همت حکما و برجستگان این حرفه برافراشته بود افزود: با این قدمت و پشتوانه و همچنین اقبال مردمی، ازآنجاکه این امر با نظام سلامت در ارتباط است، لازم بود تولیت سلامت کشور به آن توجه ویژه‌ای داشته باشد ازاین‌رو تصمیم گرفتیم با همکاری دستگاه‌های مرتبط مانند سازمان غذا و دارو، صنف عطاران و همچنین انجمن علمی تعامل و تفاهمی منطقی میان این گروه‌ها برقرار کنیم.
مدیرکل دفتر طب سنتی ایرانی وزارت بهداشت وظیفه وزارت بهداشت را تسهیل در ارائه خدمت و رساندن خدمات ایمن و مؤثر به مردم دانست و گفت: حفظ هویت و حرمت شغلی این صنف متوجه خود صنف عطاران است و باید از افراط و تفریط پرهیز و از ورود برخی عطار نماها به آن جلوگیری نمایند.
وی با بیان اینکه از این پس عطاران پیش از دریافت مجوز توسط انجمن علمی طب سنتی آموزش می‌بینند افزود: این آموزش توسط صنف و دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام می‌شود و از همراهی عطاران خوش‌نام نیز بهره می‌بریم تا با بالا بردن دانش تخصصی عطاران از ورود عطارنماها به این صنف جلوگیری شود.
سپس دکتر حاجی محمودی معاون غذا و دارو دانشگاه، با بیان اینکه ۵۰ درصد افرادی که در صنف عطاری کار می‌کنند مجوز رسمی دارند افزود: در برنامه ساماندهی عطاران که در سال ۱۳۹۲ از سوی کمیسیون سلامت و امنیت غذایی استان تهران در دستور کار قرار گرفت، مشخص شد هم ۵۰ درصد افرادی که در صنف عطاری هستند، مجوز رسمی دارند و کمترین تخلفات را انجام می‌دهند.
وی با اشاره به بیشترین تخلفاتی که توسط افراد سودجو این حرفه انجام می‌شود گفت:  تخلفاتی که بیشتر از سوی افراد فاقد مجوز صورت می‌گیرد در حوزه فروش داروهای چاقی و لاغری، ترک اعتیاد، داروهای مخدر، مسکن و محرک جنسی است.
معاون غذا و دارو دانشگاه با تاکید بر اینکه  این تفاهم‌نامه اتمام‌حجتی برای کسانی است که می‌خواهند به‌صورت غیرقانونی در این حوزه اقدام به فعالیت کنند و چتر حمایتی از کسانی است که با رعایت ضوابط قانونی کار می‌کنند، گفت: با هماهنگی‌هایی که با سازمان تعزیرات انجام شده است، از این به بعد خط‌کشی میان دو قشر صنف عطار گذاشته می‌شود تا سلامت مردم تضمین شود.
دکتر حاجی محمودی با بیان اینکه صدور مجوز راه‌اندازی عطاری از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و نظارت بر آن از طرف وزارت بهداشت است، گفت: آموزش‌هایی که برای عطاران در نظر گفته شده، باعث تقویت صنف می‌شود  و انجمن علمی طب سنتی نیز تدوین آن  را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه آموزش‌ها به عطاران دارای مجوز ارائه می‌شود تاکید کرد: عطاران باید مانند صاحبان داروخانه‌ها هر سال دوره بازآموزی بگذرانند.
در ادامه رییس اتحادیه صنف عطاران و سقط فروشان تهران با بیان اینکه برخی افراد به دنبال حذف شغل و جایگاه عطاران بودند، گفت: در حال حاضر حدود پنج تا ۱۰ درصد عطاران بدون مجوز فعالیت می‌کنند.
وی  با اشاره به ضعف زیرساخت‌های قانونی برای برخورد با متخلفان این حوزه گفت:  با این تفاهم‌نامه عطاران دوره‌های آموزشی مختلفی را درباره گیاهان دارویی و همچنین شناخت کالاهای قاچاق می‌بینند.
پس‌ازآن دکتر حسینی یکتا، رییس انجمن علمی طب سنتی که مسئولیت آموزش به عطاران را برعهده دارد افزود: محتوای آموزشی این دوره درحال تدوین است و از اساتید و پیشکسوتان این حرفه  برای تدریس کمک گرفته می‌شود.
وی با اشاره به برگزاری این دوره آموزشی گفت: این دوره ۴۰ ساعته از ابتدای آذرماه آغاز می‌شود.
در پایان نیز دکتر رضایی زاده رییس دانشکده طب سنتی با بیان اینکه عطاران به‌نوعی در امر سلامت مداخله دارند می‌توانند مانند چاقو دولبه عمل کنند افزود: فعالیت آنها هم می‌تواند منشأ خیر و هم خطر و آسیب باشد که خوشبختانه با این تفاهم‌نامه ضمن آموزش مطالب شغلی و صنفی و علمی در حد موردنیاز، نظارت بر عملکرد آنان دقیق‌تر می‌شود.
وی افزود: از انجاکه در کشور ما انجام کار گروهی با سختی بسیاری همراه است رسیدن به یک تفاهم شش جانبه برای انجام کاری مشترک کار بزرگی است و امیدوارم در سالگرد اجرای این تفاهم نامه نتایج مثبت آن را بررسی کنیم.